Sisältöön »
 
uutiset253386412.jpg
 

Ajankohtaista

 

04.06.2024

Steran uudet toimitilajärjestelyt Varsinais-Suomessa


Stera Technologies Oy siirtää Turun Itäharjun tehtaan tuotannolliset toimintonsa Naantaliin ja Kaarinaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Yritys on toiminut Itäharjun tehtaalla ensin Hihra Oy:n ja myöhemmin Steran nimissä vuodesta 1970 lähtien.

Yhtiön elektroniikkaliiketoiminta on jo vuoden 2023 aikana muuttanut Steran Naantalin Luolalassa toimivaan tehtaaseen. Naantalin tehdas työllistää tänä päivänä yli 60 henkilöä ja henkilömäärä on kaksinkertaistunut siitä, kun Stera osti naantalilaisen Protopaja Oy:n kaksi vuotta sitten. Myös Steran pääkonttori tulee toimimaan jatkossa Naantalin toimipisteessä. Stera Technologies Oy:n sekä sen emoyhtiön Stera Group Oy:n kotipaikkakunta on keväästä 2024 lähtien ollut myös Naantali.

Steran Turun tehtaan mekaniikkatuotanto ja toimintojen reilut 80 työntekijää siirtyvät vuoden 2024 aikana Kaarinan Piispanristillä toimiviin tuotantotiloihin. Piispanristin tehdaskiinteistö tunnetaan historiassa Tunturin kuntovälinetehtaana. Nyt tehtaalle saadaan jälleen teollista tuotantotoimintaa yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Piispanristin tehdaskiinteistö sopii erinomaisesti Steran tuotanto- ja logistiikkaprosessien tarpeisiin ja sijainnin puolesta myös työvoiman siirtyminen Itäharjulta uudelle Piispanristin tehtaalle on ongelmatonta.

Nyt toteutettavat Steran toimitilajärjestelyt ovat osa konsernin pitkän aikavälin kasvustrategiaa ja ne mahdollistavat tuotantotoimintojen kasvattamisen tulevaisuudessa myös Turun seutukunnassa.