Sisältöön »
 
uutiset253386412.jpg
 

Ajankohtaista

 

17.09.2018

Taloudellista ja turvallista kippaamisen valvontaa dataloggerin avulla


Olemme saaneet olla mukana kehittämässä asiakkaamme, Wipro Infrastructure Engineering Oy:n kanssa, Datalogger-järjestelmää. Dataloggerin avulla voidaan valvoa Wipron toimittamien NUMMI-kippissylinterien käyttöä, kippihydrauliikkaa ja lavan liikkeitä niin maansiirtoautoissa kuin kippaavissa perävaunuissakin.

Dataloggerin asennus ja käyttöönotto on helppoa. Se voidaan asentaa jälkiasennuksena jo käytössä olevaan kalustoon tai päälirakentajan toimesta uusiin laitteisiin. Datalogger on kosteus- ja pölysuojattu IP65 luokitetulla suojakotelolla, eli se kestää näin vaativiakin olosuhteita.

Dataloggerin käytönaikaisia tietoja voidaan tarkastella esimerkiksi puhelimen näytön kautta. Datalogger tukee Windows, Android ja IOS (iPhone) käyttöjärjestelmiä. Tiedot näkyvät loppukäyttäjän laitteen näytöllä ja niiden avulla kuljettaja voi ohjata kippaustapahtumaa taloudellisesti ja turvallisesti.  Lisäksi Dataloggerin avulla voidaan ennakoida sylinterin tulevia huoltotoimenpiteitä. Hydrauliikkajärjestelmän käyttöhistoriasta kerätty tieto tallentuu laitteen SD muistikortille ja näiden tietojen avulla huolto voi tarkistaa sylinterin lähitulevaisuuden huoltotarpeen ajoneuvon säännöllisten huoltojen yhteydessä.

Miten se toimii?

Datalogger toimii bluetooth yhteydellä ja se tallentaa tietoa ajoneuvoon asennetuista antureista. Anturit keräävät tietoa hydrauliikkajärjestelmästä ja lavan liikkeistä mittaamalla öljynpaineen, hydrauliikkaöljyn lämpötilan, auton sivuttais- ja pitkittäiskulmat, lavan kippauskulman ja lavan korkeuden maasta. Lisäksi voidaan valvoa paluusuodattimen tukkeutumista. Dataloggeriin on tallennettu laitekohtaiset suositusarvot. Datalogger vertaa keräämiään arvoja näihin suositusarvoihin ja ohjaa käyttäjää taloudellisiin ja turvallisiin toimintatapoihin sekä antaa tarvittaessa varoituksia.  Esimerkiksi kuorma-auton sivuttaiskulman ollessa liian suuri kippaamiseen, järjestelmä hälyttää kuljettajaa.