Sisältöön »
 
uutiset253386412.jpg
 

Ajankohtaista

 

06.02.2023

Ukrainalaisia pikakoulutetaan särmäreiksi Paimion Steralle


Ukrainalaisia pikakoulutetaan särmäreiksi Paimion Steralle - kyseessä on valtakunnallisesti ennennäkemätön koulutusyhteistyö.

Projekti starttasi konkreettisesti marraskuun puolivälissä, kun Steran tiloissa Paimiossa pidettiin yhteinen infopäivä työpaikasta kiinnostuneille. Paikalle saapui hieman toistakymmentä henkilöä, ja lopulta tammikuun alussa koulutuksen aloitti kuusi ukrainalaista.

Steran, Paimion kaupungin, TE-toimiston, Salon seudun ammattiopiston ja Edusalon yhteiskoulutusprojekti on siinä mielessä valtakunnallisesti poikkeuksellinen, että koskaan aiemmin tällaiseen intensiiviseen työkoulutukseen ei ole yhdistetty kieliopintoja.

– Koulutus on kestoltaan yhteensä kolme kuukautta, joissa kaksi ensimmäistä kuukautta sisältävät kieliopetuksen, teoriaopetuksen lisäksi käytännön harjoittelua. Viimeinen kuukausi on työssäoppimista. Koulutus on lähtenyt hyvin käyntiin ja opiskelijat todella motivoituneita uuden oppimiseen, kertoo Salon seudun ammattiopiston myynti- ja markkinointipäällikkö Mika Rautiainen.

Lue koko Kuntsarin juttu täältä