Content »
 

TIIA AALTONEN

KOKOONPANIJA

Työurani Steralla alkoi vuonna 2012, kun sain kesätyöpaikan Paimion tuotannosta. Siihen aikaan opiskelin Turun ammatti-instituutissa lääkealan perustutkintoa, enkä rehellisesti sanottuna ajatellut työllistyväni lopulta mekaniikka-alalle. Näin kuitenkin kävi ja valmistumiseni jälkeen sain vakituisen työpaikan Steralta. Vielä en ole alanvaihtoa katunut!

Urani alkuvaiheessa työskentelin myös jonkin aikaa Steran Turun tehtaalla autoteollisuuden laaduntarkastustehtävissä sekä vaihetyöntekijänä. Palasin kuitenkin melko pian takaisin Paimioon, missä olen sittemmin työskennellyt kokoonpanotehtävissä.

 
img-20220516-131943-bokeh.jpg
 
 

Pidän työssäni erityisesti siitä, että tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää, johtuen kokoonpanotehtävien vaihtelevuudesta. Erilaisia kaappeja ja boxeja on paljon, mikä pitää mielenkiintoa yllä. On mukavaa, kun saa tehdä töitä käsillään ja toisinaan myös raskaampiakin töitä. Tässä tiimissä pystyy aika kivasti myös itse vaikuttamaan siihen, mitä tekee. Meillä on kokoonpanossa tosi kiva porukka, jonka kesken jaamme usein eri kokoonpanot tai työvaiheet. Työkaverit ovatkin ihan parasta tässä työssä. Toimin kokoonpanossa myös työnopastajana ja olen itse asiassa saanut aikanaan opastaa myös hyvän ystäväni näihin tehtäviin. On kiva, kun saa tehdä töitä sellaisen ystävän kanssa – yhteistyö toimii, kun osaa lukea toista ja on samantyylinen työskentelytyyli.

Koen olevani onnekas omien esihenkilöideni suhteen. Pidän tärkeänä, että esihenkilön kanssa tulee hyvin toimeen ja voin rehellisesti sanoa, että minulla on aina ollut hyvät esihenkilöt, riippumatta siitä, millaisia töitä olen tehnyt. Esimerkiksi nykyisen esihenkilöni kanssa juttelemme myös paljon työn ulkopuolisista asioista, mikä on ainakin itselleni tärkeää, jotta viihtyy töissä.

Mielestäni näissä kokoonpanohommissa pärjää hyvin oma-aloitteinen henkilö, joka on aidosti kiinnostunut siitä mitä tekee ja tekee sen huolellisesti. Kun töitä jaetaan yhdessä oman tiimin kanssa, pitää olla yhteistyökykyinen ja pelisilmää, miten niitä jaetaan ja jaksotetaan. Toisinaan pitää myös vaihtaa työtehtävää lennossa, joten joustavuuttakin tulee löytyä.

 

Tagasi